Novi Sad
12.11.2013.
16:45 > 08:39
Veče besede i pesništva je prva u nizu aktivnosti kojima će đaci Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" sami doprineti izlasku ove škole iz teške finasijske situacije.
  • juuu

    19.11.2013 16:10
    Ko rukovodi ovom školom?
    "Mladi kuvari donose namirnice od kuće i na taj način realizuju praktičnu nastavu, a mladi ugostitelji služe druge đake."

    Ima li direktor nešto da donese od kuće da pomofne školi?
  • mrgud

    14.11.2013 14:57
    luki
    Ajde ti malo oladi pa svoje frustracije leči na drugom mestu a mani se škole i profesora.Kakva su danas deca tim ljudima treba dati beneficirani staž.A to što ima višak đaka pa sine moj nije škola adresa već Viđikant,Dabetić i ostali iz južno bačkog okruga i ministarstva prosvete.Ti si našo da soliš pamet ma ko te plaća da mi je znati...kuš više.
  • profesorka

    14.11.2013 11:53
    tužno je čitati ovakvu žuč, da iskoristim Njegoševu metaforu, koga uzgred, prethodni, verovatno po dužnosti partijskoj, proglašava neukusom i primitivizmom. jadno je pisati i o ličnom doživljaju sistema obrazovanja kada pročitate da su učenici, vođeni osećajem solidarnosti i pripadnosti nešto organizovali... zato se treba uzdržati i ne pominjati starlete po ministarstvima, kojima se ovakvi verovatno klanjaju i ne smatraju ih preplaćenima...u pravu ste profesore, nema razloga za replike, vidim da se ne "pecate" na ove jadne, neshvaćene i izvinjavam se što ne odoleh... Deco, divni ste, samo napred, vi znate šta su prave vrednosti....
  • LUKA

    13.11.2013 23:17
    profesoru 4
    Ništa niste razumeli !! Pošteno da Vam kažem, nisam ni očekivao !
    Nisam napao ni školu ni obrazovanje, već takve nastavnike kakvi ste VI ! One koji predaju, a sami ne razumeju ŠTA i O ČEMU predaju. One čije je izlaganje nepovezano i bez smisla, baš kao što je i Vaš poslednji komentar ! Rezultate imaju deca koja imaju prave profesore, a Vi se ovde kitite tuđim perjem i bavite zamenom teza! Naša deca su SAMA u pokušaju da spasu sopstvenu školu jer vama zbunjenima i neogranizovanima, nije ni stalo do iste ! Žalosna slika VAŠEG obrazovanja ! Takvi kao Vi,nesposobni, slabi i frustrirani, uništavate kulturu i obrazovanje ove jadne zemlje i na žalost sa Vama takvima,ova mladost nema budućnost, jer VI ne nudite ovoj deci alternativu ovom sveopštem cunamiju neukusa i primitivizma ! Ne umete jer nemate znanja ni kulture ! Zarade koje dobijate, ma koliko da su ispod proseka, previsoke su za Vaše radne rezultate...U stvari, VI ste PREPLAĆENI !!
  • profesor

    13.11.2013 21:06
    luki
    Država u kojoj se napadaju škole i plaši obrazovanjem!!! Megatrend vlada i lažne diplome, a ne Petnica, Vinča, instituti, univerziteti i državne škole???Do juče ste se hvalili kako su naši đaci najbolji kada odu u inostranstvo! A i sada osvajaju medalje na olimpijadama znanja!
    Da li stvarno mislite da narod koji uništava sopstvenu kulturu i obrazovanje ima budućnost?
  • LUKA

    13.11.2013 20:32
    profesore 3
    Male su Vam plate ?? Dajte otkaze i pomozite obrazovanju u Srbiji jer takvi kakvi ste, samo brukate generacije sjajnih profesora i pedagoga !! Zašto, opstajući u takvim uslovima svojim frustracijama mučite sebe, decu i nas, roditelje ? Većina vaših kolega je toliko nesposobno da gradivo predaje tako što predmetnu lekciju čitaju iz knjige mumlanjem u slogovima ! I ja treba da vas žalim ? Zašto Vašeg direktora ne pitate gde su vam putni troškovi ? Zašto su vam SVI drugi krivi, a on, koji nemilice i protiv zakonito troši naše i Vaše pare, nije ?
    Zašto njega ne pitate kako to da u većini odeljenja ima od 35 do 42 učenika, a po spisku Ministarstva prosvete, a na osnovu rezultata sa prijemnih ispita, poimence ima uvek i samo 30 ? Ogledna odeljenja koja mogu da imaju samo 24 đaka, imaju i po 35 ? Na taj način Vama su itekako otežani uslovi da održite normalnu nastavu...Možda sam i za to ja kriv ?


  • LUKA

    13.11.2013 20:02
    profesore 2
    Pitate gde sam ja ? Bio sam đak Ekonomske škole, jedno dete mi je maturiralo kod Vas, drugo je kod Vas sad na nastavi...Žalosno je da ističete nesreću Vaših kolega, kao da se takve nesreće nikom i nigde u ovoj Srbiji ne događaju...Vi od dece tražite (čitaj roditelja)da donesu meso, voće i povrće da bi mogli u Starom zdanju da održite časove kuvanja! I ja sam Vam za to kriv ? Šaljete nam uplatnice sa naznačenim iznosom od 2.500,00 dinara, a na ime donacije ?!? Da li neki roditelji imaju da daju te pare nije vas briga, jer besparica je samo kod Vas ?? JADNI VI, BAŠ MI VAS JE NEŠTO ŽAO !! SRAM VAS BILO !!!
  • LUKA

    13.11.2013 19:40
    Profesore
    Poštovani Profesore,
    Većina Vaših kolega je najplaćenija radna snaga u Srbiji u odnosu na vreme koje provedu na radnom mestu ! Retki su oni koji dnevno provedu više od 4 sata na poslu..Jedino Vi i Vaše kolege u ovoj Srbiji imate mogućnost da, kada se jednom zaposlite, možete da planirate i penziju na istom radnom mestu, a da imate dovoljno vremena za dopunski posao (privatni časovi)! NIKOM ne odgovarate za loše rezultate, a imate strašnu privilegiju, koju obilato koristite, da se se iživljavate na deci, a samim tim i na njihovim roditeljima! Pola đaka je upisano mimo rezultata prijemnih ispita...deca sama pričaju po kojoj tarifi
  • Ćevara

    13.11.2013 13:06
    Treba....
    u Ministarstvu prosvete da lete glave jer oni su najodgovorniji za stanje u Ekonomskoj i svim drugim školama!!!
    Zbog njihovog "preusmeravanja sredstava" škole ostaju bez para!
    Grade fiskulturnu salu na klisi???? Pa nisu kadri 10 godina da završe salu u Tehničkoj skoli Pavle Savić!! Da li znate da deca iz Tehničke škole idu peške na fiziško u Partizan (u ul. Novosadskog sajma)????
    Pa ko je ovde Lud, ko Lopov ???
    Kad će neko da odgovara pred Bogom (kad već ne mogu pred zakonom jer su se svi utalili)???
  • Profesor

    13.11.2013 11:57
    Luka
    Šta misliš ko je sa tom decom radio i pripremao program? Pitaš gde su ti nastavnici? Rade mesecima bez nadoknada za materijalne, putne i druge troškove. Što znači da su učenici dobijali svedočanstva i diplome zahvaljujući prosvetarskim, ispod republičkog proseka, platama. Pitaš gde su, a pitaš li koliko ih je na lečenju od karcinoma, pitaš li zašto njihove kolege svaki mesec skupljaju novac jer na bolovanju dobijaju 65% plate? A gde si ti?
  • mrgud

    13.11.2013 11:30
    mrgud
    Za ne upućene i one koji rovare...neće niko pokrenuti proces protiv direktora jer čovek nije kriv.Da je kriv zar mislite da ga ova vlast ne bi uhapsla...
  • ns time

    13.11.2013 09:39
    Ko ce sad naterati one ulizice iz gradske Tv ili B 92 da se smiluju da snime ovu decu koja se trude.Od levih političara za njih nema mesta.
  • pssssssssssss

    13.11.2013 06:28
    bruka
    jadna deca dok foteljasi trljaju ruke
  • 13.11.2013 06:09
    tugomir
    Ne treba niko da kritikuje i blati direktora ekonomske škole jer je on čovek za pohvalu, uradio je fasadu koja je mogla da ubije dete ili slučajnog prolaznika, nije pokrao novac kao drugi pa stavio u svoj džep.U ovoj državi ne treba ništa raditi što je za dobrobit drugih. Treba biti kreten da bi te cenili.
  • Tanja

    12.11.2013 23:34
    table i krede...
    deca i omladinci koriste kada kod kuće ostave tastaturu uz kompjuter, laptop, tablet, mobilne telefone i sve informacije koje dobijaju vešto se njima služeći...Na kom nivou je naše školstvo, kada ovom đacima otimaju stolice i klupe??? A o sistemu školovanja, načinu, programima, udžbenicima...nije potrebno ni govoriti. U kom smo mi to veku???
  • Prćija

    12.11.2013 22:34
    Poveće kolo
    Ha, da se Vlasi ne sete! To kolo je malo poveće, ima igrača, iha.Kolovođa povukao malo jače, pa se kolo pokidalo.Muzika prestala da svira, a igrači posmatraju sa strane, dok narod žali ugaženu travu.
  • LUKA

    12.11.2013 21:32
    ko je odgovoran ?
    Da li će IKO pokrenuti odgovornost direktora škole za situaciju u koju je dovedena ova škola ? Da li će IKO postaviti pitanje zašto i ko mu je dozvolio i omogućio da dovede ovu školu u katastrofalnu situaciju ?! Šta još treba da uradi pa da MUP pročešlja njegove poslovne aktivnosti ? Da nije to neka ideja da se za nikakve pare uzme i zgrada škole ?!?!?!?
    Đaci da pomognu da škola opstane, a gde su njihovi nastavnici ? Oni će da štrajkuju pred gradskom kućom zbog neisplaćenih zarada, a baš ih briga kako će opstati škola ?!?
    ISTRAGA, ODGORNOST i KAZNA !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna